Groente abonnement

 

Vanaf half mei bieden we een abonnement aan waarbij je wekelijks groente op mag halen, gemiddeld 4 tot 5 verschillende groenten. Het idee van abonnee zijn is dat je meeleeft en -eet met de seizoenen. De start van het seizoen is afhankelijk van het weer. Blijft het in de eerste maanden van het jaar lang koud en nat, dan laat de eerste oogst wat langer op zich wachten. In principe starten we met de groentepakketten de tweede week van mei en eindigen we de eerste week van december (30 weken). Het pakket zal voldoende zijn voor 1 a 2 volwassen personen om 3-4 keer van te eten. Houd daarbij rekening met de seizoenen. In het vroege voorjaar zal het wat minder zijn dan in de zomer, wanneer je met een voller en uitgebreider pakket naar huis zult gaan. Een week van te voren informeren we je over de inhoud.

We willen zoveel mogelijk verschillende groenten gaan verbouwen uit alle groentefamilies en voor zoveel mogelijk afwisseling zorgen. Oftewel: laat je elke week verrassen met heerlijke verse smaakvolle groenten uit de volle grond!

Hoe werkt het

 • Je sluit een abonnement af voor en seizoen. Je betaalt aan het begin van het jaar zodat ik stekjes, zaden en materialen kan bestellen. Ik kan mijn administratieve lasten op die manier tot een minimum beperken.
 • Ik oogst en was alle groenten en zet het per soort in een krat klaar en je mag zelf met een tas langs de kratten lopen en de groenten van die week uitzoeken. Ik zet ook een ‘ruilkrat’ neer met wat extra groente. Mocht je bijvoorbeeld een kool van die week niet zo lekker vinden dan mag je hem ruilen me groente uit het ruilkrat.
 • Als je de groenten zelf niet op kan halen ivm ziekte of vakantie mag je het gerust door buren/vrienden/familie op laten halen.
 • Ik probeer het seizoen minimaal 25 weken te laten duren, maar als de winter op zich laat wachten kan het ook enkele weken langer worden.
 • Je mag als abonnee ook wekelijks een boeketje bloemen plukken. Meestal is dit mogelijk vanaf eind juni tot zeker eind september. Voor abonnees zijn de bloemen inbegrepen in het abonnement.
 • De kruiden uit de kruidentuin zijn ook inbegrepen in het abonnement en mag je bij het ophalen van de groente zelf naar behoefte oogsten.
 • Zacht fruit zoals blauwe bessen en aardbeien verkoop ik los aan bezoekers van de tuin. Voor abonnees zal ik deze voor een gereduceerd tarief anbieden.
 • Ik stuur wekelijks een mail waarin het wat vertel over de voortgang op de tuin. Ik laat weten welke groente je mag verwachten en ik stuur enkele recept suggesties.

      Aanmelden

      Voor dit seizoen heb ik voldoende abonnees, je kan je aanmelden voor de wachtijst voor volgend seizoen.

      We vinden het heel leuk als je je voor een heel seizoen (+/-25 weken) aan onze tuinderij verbindt.

      Meld je aan door een mail te sturen naar info@tuinderijdevijfeiken.nl 

      Geef in de mail aub door welke ophaaldag je voorkeur heeft. Ik stuur dan een bevestiging en een betaalverzoek voor het abonnementsgeld.

      Kosten

      Een abonnement voor een seizoen kost €325 inclusief 9% BTW

      Voor alleenstaanden is het €275 inclusief 9%BTW

       

      Ophaaldag

      Geef bij het aanmelden door of je het pakket op maandag, woensdag of vrijdag op wil halen. Het staat dan wekelijks op die dag vanaf 10.00 uur tot zonsondergang voor je klaar op de tuinderij

      Soorten groenten

      Voorbeelden van groenten uit de verschillende groentefamilies in het teeltplan 2022:

      – Bladgroenten: o.a. andijvie, eikenbladsla, veldsla, ijsbergsla, slamix.

      – Vruchtgewassen: o.a.courgette, komkommer, paprika, pompoenen, tomaten, pepers, zoete maïs.

      – Wortel- en knolgewassen: o.a.gele en rode bieten, bospeen, knolselderij, radijs, winterpeen, venkel, pastinaak.

      – Koolsoorten: o.a.bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi, rucola, raapstelen.

      – Uien: rode en gele ui, knoflook, bosui, prei.

      – vaste groenten: asperge (2022), rabarber (2022), aardpeer.

      – Peulvruchten: doperwten, kapucijners, peulen, sperziebonen, tuinbonen, kievitsbonen.

      – Aardappelen (o.a. twister, alouette, levante)

      Tevens verbouwen we diverse kruiden die ook regelmatig aan je pakket worden toegevoegd of die je altijd mag plukken.

      Adres

      Bredeweg 62A, 8077RC Hulshorst

       

      Telefoon

      Peter van Essen 0624995230

      Email

      info@tuinderijdevijfeiken.nl

      Bank

      NL02ASNB0267164734 Tuinderij de Vijf Eiken

      l

      KvK nummer

      KVK 76078191 NL003036395B37