Groentepakket

 

Vanaf half mei bieden we een abonnement aan waarbij je wekelijks een groentepakket ontvangt met gemiddeld 4 tot 5 verschillende groenten. Het idee van abonnee zijn is dat je meeleeft en -eet met de seizoenen. De start van het seizoen is afhankelijk van het weer. Blijft het in de eerste maanden van het jaar lang koud en nat, dan laat de eerste oogst wat langer op zich wachten. In principe starten we met de groentepakketten de tweede week van mei en eindigen we de eerste week van december (30 weken). Het pakket zal voldoende zijn voor 1 a 2 volwassen personen om 3-4 keer van te eten. Houd daarbij rekening met de seizoenen. In het vroege voorjaar zal het wat minder zijn dan in de zomer, wanneer je met een voller en uitgebreider pakket naar huis zult gaan. Een week van te voren informeren we je over de inhoud.

We willen zoveel mogelijk verschillende groenten gaan verbouwen uit alle groentefamilies en voor zoveel mogelijk afwisseling zorgen. Oftewel: laat je elke week verrassen met heerlijke verse smaakvolle groenten uit de volle grond!

 

Aanmelden

We vinden het uiteraard heel leuk als je je voor een heel seizoen (+/-30 weken) aan onze tuinderij verbindt.  Als er nog plek is mag je ook later in het seizoen instromen of een proefabonnement voor een aantal weken nemen. Wil je het abonnement voortijdig beëindigen, dan geldt 1 week opzegtermijn.

Als je op vakantie gaat of een week niet kan, laat het ons een week van tevoren weten, dan betaal je voor die week/weken niet. Nog leuker is om die weken jouw familie, vrienden of buren het groentepakket te laten ophalen en mee te laten genieten! 

Meld je aan door een mail te sturen naar info@tuinderijdevijfeiken.nl

Momenteel is het maximaal aantal abonnees bereikt, je kan je aanmelden voor de wachtlijst en zodra er plek is nemen we contact met je op.

Kosten

–  € 11 per week. Je krijgt maandelijks een factuur/ betaalverzoek voor het aantal afgenomen pakketten.

 

Ophaaldag

Geef bij het aanmelden door of je het pakket op woensdag of vrijdag op wil halen. Het staat dan wekelijks op die dag vanaf 1030 tot zonsondergang voor je klaar op de tuinderij

Soorten groenten

Voorbeelden van groenten uit de verschillende groentefamilies in het teeltplan 2022:

– Bladgroenten: o.a. andijvie, eikenbladsla, veldsla, ijsbergsla, slamix.

– Vruchtgewassen: o.a.courgette, komkommer, paprika, pompoenen, tomaten, pepers, zoete maïs.

– Wortel- en knolgewassen: o.a.gele en rode bieten, bospeen, knolselderij, radijs, winterpeen, venkel, pastinaak.

– Koolsoorten: o.a.bloemkool, boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, rode kool, spitskool, witte kool, spruitjes, paksoi, rucola, raapstelen.

– Uien: rode en gele ui, knoflook, bosui, prei.

– vaste groenten: asperge (2022), rabarber (2022), aardpeer.

– Peulvruchten: doperwten, kapucijners, peulen, sperziebonen, tuinbonen, kievitsbonen.

– Aardappelen (o.a. twister, alouette, levante)

Tevens verbouwen we diverse kruiden die ook regelmatig aan je pakket worden toegevoegd of die je altijd mag plukken.

Adres

Bredeweg 62A, 8077RC Hulshorst

 

Telefoon

Peter van Essen 0624995230

Email

info@tuinderijdevijfeiken.nl

Bank

NL02ASNB0267164734 Tuinderij de Vijf Eiken

l

KvK nummer

KVK 76078191 NL003036395B37